Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


Search

Tierra Finlandia

Savi ja Suomen Maa

Tierra Finlandian koko yrityskonsepti rakentuu savelle. Pia Zettinig, keraamikko ja visionääri, aloitti Tierra Finland Oy:n toimitusjohtajana ja yrityksen tuotteiden suunnittelijana ja tekijänä 2017.
Yritystoiminta, jonka Pia osti vuonna 2017, oli saviuurniin ja keramiikkatöihin keskittyneen, kansainvälisestikin palkitun keraamikon Eero Kanniston elämäntyö.
Uudet tuulet ovat puhaltaneet uuden kipparin luotsatessa omaa yritystään, mutta saviuurnat ja käyttökeramiikka ovat myös Tierra Finlandian tuotekonsepteissa vahvasti mukana.

Tierra Finlandia - logoTierra-uurnatTierra lemmikki, uurnat

 

Tierra Finlandia järjestää myös tapahtumia ja toiminnallista kurssitoimintaa. Olemme yhdistäneet kädellä tekemisen ja erilaisten luovien menetelmien kokonaisuuden. Kurssit ovat hauskaa ja rentouttavaa yhdessä oloa, tutkimusmatka saven maailmaan. Viime vuonna järjestimme toiminnallisen suruun linkittyvän tapahtuman kouluikäisille lapsille ja vastaanotto oli niin huikea, että pyrimme toteuttamaan tapahtuman vuosittain.

Konkreettisesti kädet savessa teemme jokaisen uurnan yksilöllisesti, käsityönä. On sydämen asia toimia luonnon kanssa harmoniassa ja kunnioittaa luonnon tasapainoa. Toimintamme tukee omia eettisiä elämänarvojamme.
Materiaalit, niin tuotanto- kuin pakkausmateriaalitkin, tulevat Suomesta ja ne ovat kierrätettäviä. Itse uurnat ovat täysin ekologisia ja maatuvia saviuurnia, joita ei polteta ja silti ne lujuudeltaan lähes vastaavat perinteisiä keraamisia uurnia.

Olemme saaneet tunnustusta Suomalaisen Työn Liitolta ja Valonia-järjestöltä tekemästämme työstä suomalaisen käsityön ja muotoilun sekä ekologisuuden parissa

Pajamme on Turussa, lähellä Tuomiokirkkoa, vieressä virtaa Aurajoki. Kulman takana on Piispankatu.
Jokaista uurnaa kohdellaan arvokkaasti, valmistellaanhan se osaksi vainajan viimeistä
matkaa. Pajalta eteenpäin lähtiessään uurnat saavat vielä Pialta halauksen ja suukon.

Koska uurnamme ovat tehty polttamattomasta savesta, ne ovat maatuvia. Vesistöön haudatessa uurna maatuu ja häviää jo parissa tunnissa. Sulautuessaan luontoon uurnamme ravitsevat maaperää, näin tukien luonnon omaa kiertokulkua.

Halutessasi uniikin ja täysin ekologisen uurnan voit ottaa yhteyttä suoraan meihin tai kysyä uurniamme hautaustoimistoista ympäri Suomea.

Eläimet ja lapset erityisen lähellä Pian sydäntä
Eläimet toimivat oppainamme, tukevat ja rakastavat meitä pyytteettömästi. Tuntui tärkeältä kunnioitttaa eläimiä ja valmistaa niillle oma kaunis uurnamallisto. Valoa ja Woimaa -mallisto pyrkii ilmentämään tätä kunnioitusta ja ihailua eläimiä kohtaan. Toivottavasti nämä uurnat löytävät arvoisensa omistajan. Meillä voit myös tulla itse valmistamaan ystävällesi viimeisen leposijan.

Lapsiuurnat syntyivät nähtyäni ja koettuani lapsensa menettäneiden vanhempien järkytyksen ja suunnattoman surun. Tuntui uskomattomalta, että lapsille ei ole omaa kaunista ja herkkää uurnamallistoa. Puhumattakaan uniikeista personoiduista vaihtoehdoista. Nämä uurnat ovat sydämen asia, joka koskettaa koko sielun ydintä.


Harras toive on, että voisimme jonakin päivänä kyetä lahjoittamaan kaikki lapsiuurnat niitä tarvitseville. Jotta haave toteutuisi, siitä on muistutus pajan seinällä: “Elleivät unelmasi pelota sinua, ne ovat aivan liian vaatimattomat!”

You don't have permission to register
X